FAQ
Vaak gestelde vragen:
Hoe lang mag ik een camper huren
De camper mag maximaal 4 weken per aan de voorwaarden voldane persoon gehuurd worden.
Dus twee volwassenen met een rijbewijs langer dan 5 jaar kunnen 8 weken aaneengesloten huren, er zijn dan twee huurcontracten.
Mag ik een camper huren om deze manier van reizen uit te proberen?
Het is een uitstekende keuze om eerst de manier van reizen te beleven voordat u over gaat toch aanschaf van een Dutch Camper afzetunit.
Wat als ik schade rij?
Daarvoor heeft u een eigen risico van € 1000,-. Dit bedrag bent u kwijt wanneer er ernstige schade is geleden aan de auto of camperunit. Is het een kleine schade, dan betaald u het bedrag van de schade (tot € 1000,-).
Mag ik terrein rijden?
In principe niet, wilt u een reis maken waarbij er terrein gereden gaat worden. Dan dient er tenminste een reisplan overlegt te worden alsmede moet u kunnen aantonen dat u ruim voldoende voertuigbeheersing heeft voor terreinrijden.
Mag ik de afzetunit van de auto afhalen?
Het is niet de bedoeling dat de camper van het voertuig wordt afgenomen.
Kunnen jullie adviseren in reizen?
Zeker! Dankzij onze klanten weten wij u prima te adviseren wat mooie reizen zijn om te maken. Geen voorbereide of uitgekauwde reisplannen, dat is volgens ons een avontuurlijke vakantie!
Hoe kan ik veilig op reis tijdens de Corona-periode?
Ben je op reis, volg dan de nieuwsberichten en de richtlijnen van het RIVM en de lokale autoriteiten. Zorg dat je goed geïnformeerd bent en op tijd kan handelen wanneer nodig. Je hebt je eigen keuken, slaapkamer en badkamer bij je. Denk eraan dat je steeds een goed gevulde koelkast, watertank, gasflessen en accu hebt, zodat je zelf kan bepalen waar en wanneer je stopt. Het voordeel van de camper is, dat je zelfvoorzienend bent en altijd je reis kunt aanpassen.
Ik heb vakantieplannen gemaakt en wil ze wijzigen vanwege maatregelen op de geplande route. Wat kan ik doen?
De huidige maatregelen beperken je niet om een camper te huren. Lees goed de informatie over de Corona-maatregelen op de websites van de landen die op jouw route liggen. De ANWB Reiswijzer Europa geeft ook een duidelijk overzicht. Bekijk de actuele status op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Denk ook aan de mogelijkheden voor een vakantie in eigen land.
Is mijn vakantieland toegankelijk?
Bekijk goed de websites van de landen die op jouw beoogde route liggen. De ANWB Reiswijzer Europa geeft ook een duidelijk overzicht. Wees op de hoogte van de uitgangspunten van de Nederlandse overheid. Denk ook aan de diverse mogelijkheden voor een vakantie in eigen land.